FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U varaždinsku bolnicu stiglo 600 doza cjepiva

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 5. siječnja 2021. (Hina) - U Opću bolnicu Varaždin stiglo je 600 doza cjepiva protiv covida-19, a ravnatelj Nenad Kudelić u utorak je kazao kako sa sljedećom pošiljkom idućeg tjedna očekuje da će biti cijepljeni svi djelatnici.

Nakon što je u prvoj pošiljci varaždinska bolnica dobila cjepivo za 30 djelatnika, jučer je stiglo novih 600 doza.

"Cjepiva su pakirana po pet doza i u većini slučajeva je unutra i šesta doza pa se cijepi i sa šestom dozom. Očekujem da ćemo tako moći procijepiti oko 700 djelatnika", izjavio je Kudelić.

Pojasnio je da se u prvom cijepljenju neće cijepiti oni koji su bili zaraženi koronavirusom i preboljeli tu bolest.

"Kod nas u bolnici otprilike 25 posto svih djelatnika je bilo zaraženo koronavirusom i nama ostaje oko 1300 do 1400 djelatnika u ovom trenutku za cijepljenje. S procjenom da se oko 70 posto ljudi želi cijepiti mi smo rezervirali 1000 cjepiva“, rekao je Kudelić.

U Općoj bolnici Varaždin prvenstveno se cijepe djelatnici koji su u izravnom kontaktu s covid-19 bolesnicima, odnosno djelatnici jedinice intenzivnog liječenja, odjela sa infektologiju, službe za interne bolesti, kao i objedinjenog hitnog bolničkog prijema, ali i ostali djelatnici određenih rizičnih skupina.

"Očekujemo sljedeću pošiljku tijekom idućeg tjedna i time bi zapravo bilo završeno cijepljenje djelatnika Opće bolnice Varaždin", kazao je Kudelić.

Ravnatelj je podsjetio da je u jednom trenutku izvan funkcije bilo 160 djelatnika bolnice.

"Epidemija se drži pod kontrolom i jenjava. Situacija u bolnici je danas ipak bitno povoljnija nego što je bila prije desetak dana, tad je počeo padati broj oboljelih. Mi smo danas pali na brojku ispod 200, što je ipak 30 posto manje hospitaliziranih pacijenata nego prije 10 do 15 dana“, rekao je.

Dodao je kako se u ovom trenutku bolnica nažalost ne može vratiti u normalan režim rada, ali svakodnevno preslagivanjem i reorganizacijom povećava tempo. Izrazio je nadu da doći u fazu da mogu raditi kao što su radili prije dva mjeseca.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙