FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula bojama Petrinje odaje počast žrtvama potresa, organizirana pomoć stradalima

Autor: Daniele Sponza

PULA, 29. prosinca 2020. (Hina) - U znak solidarnosti s obiteljima tragičnih žrtava razornog potresa koji je pogodio Petrinju i okolna mjesta, pulske znamenitost će slijedećih noći zasjati u crveno-bijeloj boji koja je službena boja Grada Petrinje, kao što je i službena nacionalna hrvatska boja.

To su u utorak navečer izvijestili iz Grada Pule. 

Naime, odmah nakon saznanja o ovom tragičnom događaju svi istarski gradovi zajedno s Istarskom županijom, ponudili su svu raspoloživu pomoć i stavili na raspolaganje svoje vatrogasne postrojbe i resurse sustava Civilne zaštite.

U međuvremenu diljem Istre organiziraju se akcije pomoći stradalima u Sisačko-moslovačkoj županiji pa su tako i pripadnici navijačke skupine Demoni iz Pule odmah reagirali i u kratkom roku skupili veliku količinu potrepština za pomoć stradalima pa petrinjskom i sisačkom području. 

Oni su odmah nakon potresa na svojoj Facebook stranici istaknuli što je trenutno najpotrebnije te pozvali ljude da donesu higijenske potrepštine, vode, lopate, deke, lampe te ostale namirnice.

Kamioni će tijekom noći krenuti iz Pule za Petrinju.  

Istarska županija, Stožer civilne zaštite, gradovi i općine s područja Istarske županije, u koordinaciji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a zadužili su Društvo Crvenog Križa Istarske županije za koordinaciju aktivnosti prikupljanja i dostave materijalne i nematerijalne pomoći za potrebe ugroženih područja Sisačko-moslavačke županije.

Stoga su sve pravne i fizičke osobe koje su spremne pomoći upućene su da se jave organizaciji Društva Crvenog Križa Istarske županije.

Osim toga, iz županijskog Stožera civilne zaštite mole građane da ne poduzimaju samoinicijativno aktivnosti za odlazak na potresom ugrožena područja, već da pričekaju upute koje će biti objavljene na web stranici i društvenim mrežama Društva Crvenog Križa Istarske županije.

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙