FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarska županija: Vatrogasna postrojba krenula u Petrinju

Autor: Daniele Sponza

PULA, 29. prosinca 2020. (Hina) - Potres koji je u utorak pogodio Petrinju osjetio se i na području Istarske županije, no prema prvim informacijama nema dojava o materijalnim štetama, a iz Istre u Petrinju kreće vatrogasna postrojba s 18 vatrogasaca, sedam vozila i dva vatrogasna potražna psa, izvijestio je županijski stožer CZ.

Stožer civilne zaštite Istarske županije će odobriti propusnice svima koji odlaze na područje gdje je bio potres.

"Za građane iz Istarske županije koji imaju potrebu otići na područje gdje je bio potres zbog članova obitelji ili nekretnina, Stožer civilne zaštite Istarske županije prioritetno će izdavati propusnice za kretanje između županija" - priopćili su iz istarskog Stožera.  Vatrogasna zajednica Istarske županije u koordinaciji s glavnim vatrogasnim zapovjednikom  Hrvatske na petrinjska područja zahvaćena potresom upućuje vatrogasnu postrojbu Istarske županije.

"Zadatak postrojbe je pomoć u spašavanju iz ruševina i potraga za nestalima. Postrojba ima 18 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi iz Pule, Rovinja, Poreča, Umaga, Buzeta, Pazina i Labina, dva vatrogasna potražna psa i sedam vatrogasnih vozila s opremom za spašavanje ljudi iz ruševina i logistikom za smještaj i prehranu" - priopćili su iz istarske Vatrogasne zajednice.  

 U vezi s potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, posebice u Petrinju i Sisku, Istarska županija  sa svim istarskim gradovima, ponudila je svu raspoloživu pomoć i stavila na raspolaganje svoje vatrogasne postrojbe i resurse sustava Civilne zaštite.

"U ovoj užasnoj situaciji minimalno što možemo učiniti je biti solidarni i pokušati pomoći ljudima koji su prestravljeni i trpe ogromne fizičke i psihičke posljedice ove užasne nepogode", rekao je Boris Miletić ispred Koordinacije istarskih gradova.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙