FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na području Međimurske županije zasad nema zabilježenih šteta od potres

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 29. prosinca 2020. (Hina) - Na području Međimurske županije zasad nema zabilježenih šteta od razornog potresa s epicentrom kod Petrinje, rekao je u utorak za Hinu međimurski župan Matija Posavec.

Potres se osjetio i u Međimurskoj županiji, a Županijski Stožer civilne zaštite zadužio je općinske i gradske stožere da na svom terenu provjere eventualne štete.

„Centar 112 je zaprimio neke dojave o potresu, međutim za sada bez materijalnih šteta. Zdravstvene ustanove i domovi umirovljenika za sada nisu prijavile utvrđene štete”, rekao je Posavec.

Župan je dodao da su djelatnici međimurskog zdravstvenog sustava, ali i privatne osobe, spremne pomoći u bilo kojem trenutku.
„Imamo inicijativu zdravstvenog sustava da može poslati ako bude potrebno njihovim zdravstvenim ustanovama bilo kakvu pomoć, imamo inicijativu privatnih osoba da stave na raspolaganje recimo vozila za prijevoz nečega. Sigurno da ćemo biti senzibilizirani i napraviti sve što je potrebno”, rekao je Posavec.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije pozvao je općinske i gradske Stožere civilne zaštite da provjere na svom području eventualnu nastalu štetu, uz napomenu da se sve informacije mogu dobiti kod žurnih službi na broju 112.
Sve raspoložive snage u Međimurju su stavljene na raspolaganje stanovništvu i u funkciji su maksimalne pripravnosti.

Prema prvim informacijama, zdravstvene ustanove na području Međimurske županije nisu pretrpjele štetu, priopćili su iz Stožera koji je otvorio e-mail adresu za građane stozercz@medjimurska-zupanija.hr ili potres@medjimurska-zupanija.hr. 

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙