FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 82 nova slučaja zaraze, sedam umrlih

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 21. prosinca 2020. (Hina) - U protekla 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek na koronavirus je testirano 296 uzoraka, 82 su bila pozitivna, a umrlo je sedam osoba, izvijestio je u ponedjeljak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Najviše novopozitivnih je na području Našica s prigradskim naseljima, njih 25, i Osijeka - 24. Slijede Beli Manastir, Belišće, Čepin, Donji Miholjac i Koška s po četiri novopozitivna, Đurđenovac s tri, Valpovo s dva te Antunovac, Darda, Đakovo, Feričanci, Gorjani, Podgorač, Semeljci i Viljevo s po jednim novozaraženim.

„Na bolničkom liječenju je 239 osoba. Njih 176 je KBC-u, od kojih je 50 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 63 pacijenta. Na području županije od početka epidemije ukupno su ozdravile 11.532 osobe. U zadnja 24 sata umrlo je sedam osoba oboljelih od covida-19, bili su u dobi od 62 do 91 godine. Na području županije u samoizolaciji se nalazi 3.013 osoba“, priopćio je Stožer.

Policija je provjerila 29 osoba u samoizolaciji, pri čemu su u jednom slučaju u Našicama utvrdili kršenje mjere, dok su u ostalim provjerama sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 87 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 169 nadzora provođenja mjera u javnom prijevozu, prodavaonicama, trgovačkim centrima, ugostiteljskim objektima i hotelima. U deset nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili otklanjanje.

Dvije nove lokacije testiranja na koronavirus najavila je Nataša Turić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

„Od srijede će se testiranje provoditi i u Valpovu, a do kraja tjedna i u Belom Manastiru. U Valpovu će se testiranje provoditi od 8 do 10 sati kod Doma zdravlja, a u Belom Manastiru kod Doma zdravlja u vremenu od 9 do 10 sati“, rekla je Turić.

(Hina) xnikj ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙