FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Epidemiološka situacija u Brodsko-posavskoj županiji i dalje ozbiljna

Autor: Marijan Vrkljan

SLAVONSKI BROD, 18. prosinca 2020. (Hina) - Na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 67 novozaraženih koronavirusom, umrle su dvije osobe u dobi od 88 i 71 godinu, a epidemiolog županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Igor Ivić Hofman ocijenio je u petak na konferenciji za novinare da je stanje u županiji i dalje ozbiljno.

Epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Igor Ivić Hofman rekao je na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne kako to potvrđuje velik broj oboljelih u tjedan dana.

Od 10. do 16. prosinca oboljela je 501 osoba na 100.000 stanovnika (potvrđeno PCR testom), dodao je.

Novinare je zanimala žarišta iz kojih se širi zaraza koronavirusom. Hofman Ivić je rekao kako se žarišta više ne mogu utvrditi i da se virus širi u svim smjerovima. Od početka pandemije u Brodsko-posavskoj županiji PCR testom je potvrđeno 6240 osoba pozitivnih na koronavirus.

Ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić je rekao kako je oko 800 ljudi s područja Brodsko-posavske županije trenutačno pozitivno na koronavirus.

U toj bolnici je 58 pacijenata pozitivnih na koronavirus, 11 pacijenata je na respiratoru. Među oboljelima, prema njegovim riječima, je i 27 djelatnika bolnice.

 "Imamo 25 respiratora. Ono što se u ovoj situaciji pokazalo najvrijednije su naši djelatnici. Iako je i kod nas situacija napregnuta zbog velikih brojeva, u mogućnosti smo dati djelatnike na ispomoć u Osijek i Čakovec. Čestitke svim djelatnicima na ovome kako i što rade", istaknuo je Samardžić.

U novogradiškoj bolnici su 22 pacijenta, potvrdio je ravnatelj te bolnice Josip Kolodziej, dodajući da su i iz te bolnice djelatnici na ispomoći u Varaždinu i Osijeku.

"U Brodsko-posavskoj županiji trenutačno je 2150 osoba kojima je određena mjera samoizolacije. Građani se u velikoj mjeri pridržavaju propisanih mjera. Vidljivo je i to po rezultatima kontrole na određenim punktovima u županiji, od 1563 kontrolirane osobe samo je kod jedne utvrđeno kršenje mjera", rekao je načelnik brodsko-posavske Policijske uprave Antun Valić.

 

(Hina) xmvrk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙