FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

188 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji, sedmero umrlo

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 19. prosinca 2020. (Hina) -  U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano 449 uzoraka od kojih je 188 bilo pozitivno, a preminulo je sedam osoba, izvijestio je u subotu Osječko-baranjski Stožer Civilne zaštite.

Najviše novopozitivnih je na području Osijeka s prigradskim naseljima, njih 62. Slijede Našice s 23 novopozitivnih, Đakovo sa 20, Beli Manastir sa 15, Donji Miholjac sa 11 i Valpovo sa deset.

Čepin ih ima sedam, Belišće i Erdut po pet, a Darda, Đurđenovac, Podgorač, Satnica Đakovačka i Semeljci po tri. Antunovac, Bilje i Draž bilježe po dvije novopozitivne osobe, a Bizovac, Donja Motičina, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Popovac, Punitovci i Viljevo po jednu.

„Na bolničkom liječenju je 229 osoba. Njih 166 je u KBC-u, od kojih su 48 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirano je 63 pacijenta. U zadnja 24 sata u KBC-u preminulo je sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 52 do 93 godine, a uz Covid-19 imali su i druga oboljenja“, priopćio je Stožer.

Policija je provjeravala 32 osobe kojima je određena mjera samoizolacije. U 30 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, a postupajući po dvije dojave građana iz Darde u oba slučaja utvrđeno je kršenje mjere.

Policijski službenici obavili su i 165 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Zbog nekorištenja zaštitne maske jednoj osobi u Belom Manastiru je uručen prekršajni nalog, a u Našicama je jedna osoba dobila upozorenje.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 96 nadzora provođenja mjera u javnom prijevozu, trgovačkim centrima, prodavaonicama, ugostiteljskim i drugim objektima. U četiri slučaja utvrdili su nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

 


 

(Hina) xnikj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙