FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županij, 271 novopozitivnih, četvero umrlih

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 12. prosinca 2020. (Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena je 271 novopozitivna osoba  na koronavirus, a umrle su četiri osobe, izvijestio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u istom je razdoblju na koronavirus testirano 585 uzoraka.

Među 271 noovozaraženom osobom najviše je s područja Osijeka s prigradskim naseljima, njih 105.

Slijedi Đakovo s 27 i Našice s 25 novopozitivnih. Čepin ih ima 18, Valpovo 16, Donji Miholjac 11, a Beli Manastir deset. Darda bilježi sedam novopozitvnih, Belišće šest, a Antunovac, Koška, Podgorač i Semeljci po pet. Bizovac, Đurđenovac, Erdut, Petrijevci i Satnica Đakovačka imaju po tri novopozitivne osobe, Bilje dvije te Draž, Kneževi Vinogradi, Marijanci, Podravska Moslavina, Strizivojna, Trnava, Viljevo, Viškovci i Vladislavci po jednu.

Na bolničkom liječenju je 259 osoba oboljelih od Covida-19. Njih 197 je u osječkom KBC-u, od čega su 43 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 62 pacijenta.

„U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek umrle su četiri osobe, od kojih je najstarija rođena 1938. godine, a najmlađa 1958. godine. Uz Covid-19 imali su i druga oboljenja. Na području županije u samoizolaciji je 2.857 osoba", priopćio je Županijski stožer.

Policija je provela 26 provjera osoba u samoizolaciji, i to 24 samoinicijativnih, pri čemu su sve osobe zatečene na prijavljenoj adresi. No, prilikom provjere dvije dojave građana, u jednom slučaju u Dalju utvrđeno je kršenje te mjere.

Policijski službenici obavili su i 157 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Od početka pandemije na području županije od koronavirusa je oboljelo  12.949 osoba, od čega najviše iz Osijeka njih 4.632 i Đakova 1.231, naveli su iz Županijskog stožera.

(Hina) nikj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙