FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 40 novozaraženih, jedan preminuli

Autor: Baldo Marunčić

DUBROVNIK, 18. prosinca 2020. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 20 utvrđeno brzim antigenskim testom, jedna osoba je preminula, a 92 osobe su izliječene, izvijestio je u petak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 18 osoba iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, po tri iz Ploča i Župe dubrovačke, po dvije iz Opuzena i Vele Luke te po jedna iz Konavala i Slivnog. Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog spola i 23 osobe ženskog spola, a za njih 28 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminuo je muškarac iz Stona rođen 1939. godine.

Izliječene su 92 osobe, od kojih 32 iz Dubrovnika, 20 iz Metkovića, 16 iz Ploča, po šest iz Zažablja i Župe dubrovačke, pet iz Opuzena, tri iz Konavala, dvije iz Dubrovačkog primorja, jedna iz Kule Norinske i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 57 osoba. Deset pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih četiri na invazivnoj ventilaciji i šest na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji se nalaze 1772 osobe. Od jučer obrađeno je 287 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 30 597.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina) xmarb yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙