FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 273 nova slučaja koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 18. studenoga 2020. (Hina) - U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježena su 273 slučaja zaraze koronavirusom, a umro je 85-godišnji muškarac s teškim dodatnim bolestima, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u proteklih 24 sata testirano je 557 osoba, što je dosad najviše testiranja u jednom danu. U istom su se razdoblju oporavile 132 osobe.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1252. Ukupno je dosad testirana 19.041 osoba.

Iz Stožer su priopćili da je u Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano 98 pacijenta, od toga je njih 14 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno devet pacijenata. Na respiratoru se nalazi 10 pacijenata.

U proteklih 24 sata umro je 85-godišnji muškarac s teškim dodatnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu pozitivno je 12 liječnika i 12 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika, 10 medicinskih sestara, jedan bolničar i jedan farmaceutski tehničar.

Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, u zdravstveni sustav Međimurja sutra stiže ispomoć 11 medicinskih sestara iz drugih krajeva.

Također, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije idući će tjedan započeti sa brzim antigenskim testiranjima, a provodit će se u nekoliko osnovnih i srednjih škola po utvrđenim kriterijima.

„Testirano bi trebalo biti oko 2500 osoba, kako bi se dobila jasnija slika o situaciji u školama - hoće li se detektirati kliconoštvo, odnosno prisutnost tog virusa kod slabo simptomatske djece ili čak možda i kod onih koji nemaju neke simptome”, stoji u priopćenju.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙