FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju 167 novih slučajeva koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 29. listopada 2020. (Hina) - U Međimurju je u protekla 24 sata zabilježeno 167 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a od 35 hospitaliziranih tri pacijenta su na respiratoru, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testirano je 388 osoba, od čega je 167 pozitivno, a ozdravilo je 35 osoba.

U samoizolaciji je 966 osoba. Do sada je ukupno uzeto 12.697 uzoraka. Postotak pozitivnih osoba u odnosu na broj testiranja je 43,04 posto, navodi se u priopćenju.

U Županijskoj bolnici Čakovec otpušteno je devet pacijenta, a primljeno je novih sedam, u ovom trenutku hospitalizirano je 35 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru.

U zdravstvenom sustavu na koronavirus su pozitivna četiri liječnika i 11 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalazi jedan liječnik i 10 medicinskih sestara.

Nakon što je epidemiološka služba propisala mjere samoizolacije za 26 posto učenika, Gospodarska škola Čakovec od danas, 29. listopada, prelazi na održavanje online nastave.

U odnosu na Hrvatsku, u Međimurskoj županiji je šest posto od ukupnog broja novih slučajeva, 5,17 posto od ukupnog broja aktivnih slučajeva, 3,55 posto pacijenata je na bolničkom liječenju, 4,22 posto na respiratoru, a testirano je četiri posto od ukupnog broja testiranja u Hrvatskoj.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙