FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvoje umrlih

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 17. studenoga 2020. (Hina) - U Varaždinskoj županiji 127 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata evidentirano je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom, među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 77 od testiranih 156 uzoraka, što je 50 posto, navodi se u priopćenju i dodaje da je testiran ukupno 461 uzorak.

Broj novozaraženih identičan je broju slučajeva prije osam dana te je sedmodnevni broj novootkrivenih slučajeva i dalje visokih 1499.

Ukupan broj hospitaliziranih osoba povećao se za novih osam. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 180 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 77 na različitim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 49 ih je u Klenovniku i 38 u Novom Marofu.

Umrle su dvije osobe starije životne dobi koje su bile pozitivne na covid-19, a bolovale su i od drugih teških popratnih bolesti.

S kućnog liječenja otpušteno je 209 osoba.

Od pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji evidentirano je ukupno 5089 slučaja. Trenutno su aktivna 2193 slučaja.

Iz varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite ističu da izrazito zabrinjava podatak da je u samo pet dana broj hospitaliziranih sa 141 dosegnuo brojku 180.

Iako broj osoba na respiratoru ne raste, samo u mjesecu studenom je evidentirano 37 od ukupno 40 svih do sada umrlih covid-19 pozitivnih osoba u Varaždinskoj županiji, navodi se u priopćenju.

S ciljem osiguravanja dodatnog adekvatnog prostora za smještaj covid-19 pacijenata s težom kliničkom slikom, od nedjelje su u upotrebi i dodatni kapaciteti u Službi za plućne bolesti u Klenovniku. S dodatnih 55 ležajeva se dostiže maksimalni kapacitet od 100 kreveta na toj lokaciji, koji podržava infrastrukturu za takve pacijente, dodaje se u priopćenju.

 

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙