FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadarskoj županiji 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Andrina Luić

ZADAR, 17. studenoga 2020. (Hina) - U Zadarskoj županiji 75  je novih slučajeva zaraze koronavirusom, uglavnom je riječ o obiteljskim i kontaktima prije oboljelih, a u zadarskoj bolnici  umrla  je 79-godišnja žena koja je bila kronični bolesnik i to je osamnaesti smrtni slučaj na zadarskom području od početka  epidemije.

 

Kako je u utorak izvijestio Županijski stožer Civilne zaštite, među novozaraženima 38 ih je iz Zadra, šest iz Benkovca, pet iz Biograda, po troje iz Starigrada, Povljane i Sukošana, po dvije osobe su iz Obrovca, Novigrada, Privlake i Ražanca te po jedna osoba iz Nina, Bibinja, Jasenica, Kali, Preka, Sali, Sv. Filipa i Jakova, Škabrnje i Vira.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 326 uzoraka, nadzor se provodi nad 1485 osoba, a trenutačno je u Zadarskoj županiji 886 aktivnih slučajeva, od čega je 445 muškaraca i 441 žena. 

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 34 pacijenta, od kojih je četvero na respiratoru, a osmero s lakšim simptomima liječi se u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

(Hina) xalui ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙