FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Ličko-senjskoj županiji umrle dvije osobe, oboljelo 30

Autor: Vesna Horvat

GOSPIĆ, 13. studenoga 2020. (Hina) - U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 30 novooboljelih od covida-19 , a dvije su osobe umrle, obje u riječkome KBC-u, 51-godišnjakinja iz Otočca i 77-godišnjak iz Gospića.

Načelnik Grada Otočca Stjepan Kostelac rekao je za Hinu da je žena bolovala od dijabetesa, a budući da je to najmlađa od četiri žrtve covida u Otočcu, poručio je građanima da se suzdrže od današnjeg odlaska na pokop jer on zbog epidemioloških razloga treba biti samo u krugu obitelji.

Od novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji 12 ih je iz Gospića, šest iz Senja, po tri iz Otočca i Novalje, po dvije su iz Brinja i Korenice, jedna iz Perušića i jedna iz Doma za starije i nemoćne u Gospiću.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U Ličko-senjskoj županiji dosad je oboljelo 777 osoba među kojima je 166 aktivnih slučajeva, 581 osoba je izliječena, a 30 ih je umrlo. 

U Gospiću su aktivna 102 slučaja bolesti, od toga 22 u Domu za starije i nemoćne, 22 u Senju, 18 u Otočcu, osam u Brinju, šest u Novalji, četiri u Korenici, tri u Perušiću, dva u Karlobagu i jedan u Udbini.

U posljednja 24 sata testirano je 55 osoba, a u samoizolaciji je 519 ljudi. 

 

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙