FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji 14 novozaraženih

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 19. listopada 2020. (Hina) - U Varaždinskoj županiji 14 je novozareženih koronavirusom, a povećava se broj osoba s težom kliničkom slikom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U priopćenju se ističe da je razlog nešto manjem broju to što se vikendom ne uzimaju brisevi u COVID-ambulanti. Dodaje se da je, unatoč manjem broju slučajeva, zabrinjavajuće da u 13 od 14 slučajeva izvor zaraze nije poznat, da su novooboljeli većinom osobe starije životne dobi te da su nove četiri osobe hospitalizirane.

Zbog novih slučajeva u još jednoj srednjoškolskoj ustanovi više razrednih odjeljenja prebačeno je na online nastavu.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 17 oporavaka te je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 241. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 23 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih su 22 na kisiku, a jedna na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 218 osoba.

Načelnik Stožera civilne zaštite Robert Vugrin u priopćenju ističe da je Opća bolnica Varaždin najavila da zbog povećanja broja hospitaliziranih kreće u reorganizaciju i smanjivanje broja usluga.

„Moramo naglasiti da bez sudjelovanja stanovništva u borbi protiv COVID-19 bolesti nećemo uspjeti zaustaviti ovaj izrazito negativni trend. Posljedica će biti jako brzo urušavanje kvalitete zdravstvene skrbi u smislu da će doći do ispadanja zdravstvenog kadra na svim razinama te pacijenti neće dobiti na vrijeme svoju dijagnostiku, liječenje i terapiju“, naglasio je Vugrin te dodao da su trenutne brojke za Varaždinsku županiju izrazito zabrinjavajuće, kao i činjenica i da je sve veći udio novooboljelih kod kojih se ne zna izvor zaraze.

(Hina) xskal yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙