FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Požeško-slavonskoj županiji 11 pozitivnih, u Slavonskom Brodu jedan smrtni slučaj

Autor: Marijan Vrkljan

POŽEGA/SLAVONSKI BROD 24. rujna 2020. (Hina) - Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrdio je u četvrtak 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Brodsko-posavskoj su tri osobe zaražene i jedna je umrla.

U Požeško-slavonskoj županiji, gdje je trenutno 107 osoba pozitivno na covid-19, pod liječničkom skrbi u bolnici je njih 11. Pod mjerom kućne samoizolacije u trenutno je 718 osoba.

Zbog složene epidemiološke situacije na području ove županije do daljnjeg su zabranjene posjete i ulazak u ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne. Stožer je građanima uputio i apel da odgode manje važne liječničke preglede.

Za područje Požeško-slavonske županije u Požegi je, u ulici Matije Gupca 10, otvorena COVID ambulanta koja radi od od 8 do 20 sati. Kontaktni broj ambulante je 095 340 0019.

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su tri  nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te jedna umrla osoba. Zaražene su osobe koje imaju prebivalište na području općina Oriovac, Bebrina i Gornja Vrba. Na COVID odjelu slavonskobrodske bolnice umro je 92-godišnjak, koji je bio na respiratoru.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 615, dok je broj aktivnih slučajeva 59, četiri manje nego prethodni dan.

Hospitalizirano je 10 osoba, tri manje nego prethodni dan, i za sada nitko nije na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 687 osoba, a u županijskoj karanteni je jedna osoba pozitivna na novi koronavirus.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i dalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću covid-19 ako  ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, ističe Stožer.

 

 

(Hina) xmvrk ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙