FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međimurje i 14. dan bez slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 28. travnja 2020. (Hina) - U Međimurju 14. dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa, a izliječena je još jedna osoba, rekao je u utorak župan Matija Posavec na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

„Od samog početka, dakle više od mjesec dana, imamo ukupno šest ozdravljenih i dvije oboljele osobe. Jedna smo od onih sredina koje u postotku ukupnog broja od početka imamo 75 posto ozdravljenih i 25 posto oboljelih”, rekao je Posavec te dodao se, kada je riječ o oboljelima, radi o jednoj ženskoj i jednoj muškoj osobi koje su dobrog općeg stanja.

U protekla 24 sata na području Međimurske županije obavljeno je 30 testiranja, što znači da je dosad ukupno testirano 400 osoba - na jednu oboljelu osobu rađeno je 50 testiranja.

„Negativnim nalazima se i svi naši zdravstveni djelatnici koji su bili u samoizolaciji vraćaju na posao pa naša bolnica i ostale zdravstvene ustanove imaju sve zdravstvene radnike na raspolaganju za kvalitetno obavljane poslova”, istaknuo je župan Posavec.

Dodao je da u Međimursku županiju svakodnevno stižu velike količine zaštitne opreme koje se prvenstveno usmjeravaju prema domovima za starije i nemoćne osobe i drugim socijalnim ustanovama.

„Oprema je podijeljena uz pomoć HGSS-a i Crvenog križa i zahvaljujem na angažmanu i doprinosu svim volonterima jer 34 tisuće komada zaštitne opreme treba distribuirati prema 28 naših domova”, kazao je Posavec.

Od ponedjeljka, u Međimurskoj županiji otvoreni su muzeji, knjižnice i knjižare, a od utorka je otvoren i Matični ured u Kotoribi koji će raditi utorkom i četvrtkom.

 

 

 

 

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙