FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Od 11 novoboljelih u županiji, 10 bilo u samoizolaciji

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 31. ožujka 2020. (Hina) -  U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

Na konferenciji za novinare ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić pojasnio je kako je od 11 novooboljelih, njih 10 još od prošlog tjedna u samoizolaciji i nitko od njih, prema podacima policije, nije prekršio samoizolaciju.
Riječ je o osobama koje nisu imale simptome, ili nisu stigle na testiranje, a sada su testirane, i u toj skupini je potvrđeno 10 pozitivnih, pa u stvari imamo samo jednog novoboljelog, čiji su kontakti evidentirani, i nemamo 10 novih žarišta, nego samo jedno, ustvrdio je Pandžić te izvijestio kako se samoizolaciji danas nalaze ukupno 523 osobe,

Govoreći o nabavi testova na koronavirus, kazao je da će Zavod danas dobiti novu količinu, a za idući tjedan najavljena je još jedna veća količina. Radimo kapacitetom od 36 testova na dan, ako dobijemo sve predviđene količine testova, radit ćemo i više, poručio je Pandžić.

Medicinski tehničar i dvoje policijskih službenika pozitivni na koronavirus
Epidemilog Zavoda Karlo Kožul ponovno je pozvao sve građane da se drže propisanih mjera i preporuka, "inače ćemo imati situaciju puno goru nego danas".

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić izvijestio je da je na Klinici za infektologiju ukupno zbrinuto 15 pacijenata,  pet ih je na respiratoru, a devet ih je dosad otpušteno. Od jučer imamo jednog medicinskog tehničara koji je pozitivan na koronavirus, ali on je već nekoliko dana u samoizolaciji, kazao je Zubčić.
Govoreći o početku testiranja na koronavirus u osječkom KBC-u, rekao je kako se nada se da će, ako danas sve dobro prođe, u KBC-u  od sutra imati prve uzorke, koji će se službeno testirati, istaknuvši da će "propusnost za testiranje biti dva do tri puta veća nego do sada".        

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece kazao je da su u protekla 24 sata zaprimljene tri dojave o kršenju samoizolacije, a u jednom slučaju to je i potvrđeno, u mjestu Ivanovac.
Na osam stalnih i 41 privremenom nadzornom punktu policija je jučer kontrolirala  4.843 osobe, od kojijh samo devet nije imalo valjane propusnice, dodao je Bece.
Izvijestio je kako osječko-baranjska PU trenutno ima dvije osobe koje su pozitivne na koronavirus te 18 policijskih službenika u samoizolaicji.

Načelnik županijskog Stožera dožupan Goran Ivanović izvijestio je kako je od 57 osoba dosad pozitivnih na koronavirus, njih 38  iz Osijeka, po četiri u Našicama, Valpovu i Ivanovcu, tri u Ernestinovu, po jedan u Petrijevcima, Čepinu, Samatovcima i Tenji.

Stožer je sinoć dobio obavijest da vrtni centri i rasadnici, koji prodaju poljoprivredno-reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju mogu raditi, uz poštivanje propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙