FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krapinsko-zagorska županija bez novozaraženih

Autor: Siniša Kalajdžija

KRAPINA, 27. travnja 2020. (Hina) - U Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja 24 sata nema novozaraženih, potvrdio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek, ističući da su tijekom prijepodneva stigli nalazi 45 uzoraka i svi su negativni, a čekaju se rezultati još četiriju uzoraka. 

Dosad su uzeta 1434 uzorka. U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a evidentirano je 13 kršenja mjera napuštanja županije bez propusnica, izjavio je Ferek Jambrek te pozvao sve one koji su danas počeli raditi da se strogo pridržavaju svih propisanih mjera.

Epidemilolog Ivan Lipovac podsjetio je da je na području županije 101 oboljela osoba, od kojih je 95 na liječenju kod kuće, a ostale su na bolničkom liječenju.

Inače, na današnjoj konferenciji bilo je riječi i o donaciji zaštitne opreme obrtnicima s područja županije koji su, u sklopu novih mjera, otvorili vrata svojih radnji.

Zaštitnu opremu za obrtnike nabavila je Krapinsko-zagorska županija, a riječ je o deset tisuća zaštitnih maski i isto toliko rukavica te 100 vizira i 100 litara dezinficijensa. Slična donacija najavljena je i za idući ponedjeljak.

 

(Hina) xskal yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙