FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hajduk i "Bilo srce" prikupili 870 tisuća kuna za pomoć splitskom KBC-u

Autor: Pejo Gašparević

SPLIT, 15. travnja 2020. (Hina) - Splitski nogometni klub Hajduk i Humanitarni klub navijača ''Bilo srce'' prikupili su 870 tisuća kuna za pomoć splitskom KBC-u u borbi s epidemijom koronavirusa.

 Donacija je prikupljena u humanitarnoj akciji "Dišimo kao jedno'' i bit će iskorištena za kupnju medicinskih uređaja i opreme koju će prema svojim potrebama sastaviti splitski KBC radi opremanja bolničkog Odjela intenzivne njege Zavoda za ortopediju i traumatologiju, koji skrbi za najteže bolesnike zaražene koronavirusom,

 Iz Hajduka su u srijedu priopćili da je u toj humanitarnoj akciji sudjelovalo 487 pojedinaca, udruga i tvrtki

 "Pomoć, solidarnost, ljubav i jedinstvo jedini su način borbe u ovim zahtjevnim vremenima koja su nas snašla, borbe protiv pandemije koronavirusa I ponosni smo što u tome uspijevamo", ističu iz splitskog kluba i zahvaljuju medijima što su izvješćivanjem poduprli ovu akciju.

 Napominju da je akcija počela donacijama igrača i zaposlenika kluba, a pridružili su joj se mnogobrojni članovi hajdučke obitelji - članovi Nadzornog odbora, bivši igrači i zaposlenici, navijači, sponzori, javne osobe i medijski djelatnici.

 Svatko je uplatio prema vlastitim mogućnostima, pa su donacije iznosile od 10 kuna do 200 tisuća kuna, a Hajduk svima jednako zahvaljuje na iskazanoj solidarnosti i velikome hajdučkom srcu.

 Hajdukovu pozivu odazvali su se mnogi bivši igrači svih generacija - Danijel Subašić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Andrija Balić, Ante Palaversa, Anton Maglica, Domagoj Bradarić, Darijo Srna, Slaven Bilić, Ivica Šurjak, Karlo Letica, Goran Milović, Goran Vučević, Mario Maloča, Nikola Jerkan, Zlatko Vujović, Lukša Poklepović i brojni drugi.

 Uspjehu akcije pomogli su mnogi Hajdukovi navijači, a donacije su stizale sa svih strana svijeta, od Južne Amerike, preko Portugala do Njemačke, od pojedinaca do društava prijatelja Hajduka i podružnica navijačke skupine Torcida.

 Akciji su se odazvali i bivši čelnici Hajduka - predsjednik Jasmin Huljaj, dopredsjednik Lukša Jakobušić, trener Damir Burić, sportski direktor Saša Bjelanović, mnoge javne osobe, poput Mladena Grdovića, Gibonnija, Joleta, Tončija Huljića i Alena Nižetića te sponzori kluba Spektar putovanja i Apfel, stoji u priopćenju.

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙