FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Izliječena jedna osoba, a dvije su još pozitivne

Autor: Željko Draženović

VUKOVAR, 24. travnja 2020. (Hina) - U Vukovaru je od covida 19 izliječena jedna osoba, pozitivne su još dvije osobe, a u samoizolaciji su 73 osobe, od kojih je 28 stranih državljana.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Vukovara Marijan Pavliček najavio je u petak na konferenciji za novinare kako se u skladu sa zaključcima Vlade od ponedjeljka u Vukovaru ponovno uvodi javni gradski prijevoz te otvara gradska knjižnica, muzeji i prodavaonice izvan trgovačkih centara.

Građani će još biti obaviješteni o pojedinostima i provedbi blažih mjera, rekao je Pavliček i pohvalio građane Vukovara što, kako je dodao, jako malo ili gotovo nikako ne krše mjere samoizolacije i zabranu javnog okupljanja.

"Moram pohvaliti moje sugrađane što se odgovorno ponašaju i unatoč ovako lijepom vremenu ostaju u svojim domovima", poručio je Pavliček i dodao kako je upravo zbog samodiscipline građana u Vukovaru mali broj zaraženih osoba.

Po njegovim riječima, u COVID-19 vukovarskoj ambulanti na dan se testira desetak osoba među kojima prednjače djelatnici domova za starije i nemoćne, čime se pokušava spriječiti ulazak virusa u te ustanove. Pavliček je ujedno pozvao liječnike obiteljske medicine da djelatnicima domova za starije i nemoćne daju uputnice za testiranje na koronavirus.

 

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙