FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 2. travnja 2020. (Hina) - Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji pa je broj oboljelih i dalje 24, a izliječeno je šest osoba, izvijestili su u četvrtak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Na liječenju u Općoj bolnici u Varaždinu trenutačno je 18 zaraženih, svi su dobrog općeg stanja. Dosad su testirane 383 osobe, a pod mjerom samoizolacije je njih 2045, među kojima je 117 onih kojima je tek počela 14-dnevna samoizolacija.

Načelnik varaždinskoga Županijskog stožera Civilne zaštite Robert Vugrin je rekao kako su sve osobe u mjeri samoizolacije zbog opravdanih preventivnih razloga, a riječ je o vozačima teretnih vozila, povratnicima iz inozemstva te kontaktima zaraženih.

U vezi s mogućim povratkom hrvatskih državljana iz inozemstva uoči uskrsnih blagdana Vugin je rekao kako valja preispitati smislenost takve odluke s obzirom na to da oni odmah podliježu mjerama samoizolacije, što znači da se najkraćim mogućim putem moraju uputiti kući i sve vrijeme moraju ondje ostati izbjegavajući bliske kontakte s ukućanima te posjete.

Iz Županijskog stožera obavještavaju kako su u protekla 24 sata zabilježena četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije te 46 slučajeva kretanja bez valjane propusnice.

(Hina) xskal yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙