FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 21. ožujka 2020. (Hina) - Dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Varaždinskoj županiji te ih je sada ukupno deset, izvijestio je u subotu načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin.

"U posljednja 24 sata imamo četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Jučer poslijepodne objavili smo da imamo dva nova pozitivna, a kroz noć je stigla potvrda za još dva, tako da je u županiji trenutno deset zaraženih osoba", rekao je Vugrin te dodao kako se svi oboljeli nalaze u Općoj bolnici Varaždin i imaju blage kliničke simptome.

Od četiri novooboljela pacijenta, tri su importirana iz inozemstva, dok je jedan pacijent bliski kontakt osobe koja je bila u inozemstvu.

Zabilježen je i prvi negativni bris kod prvozaražene osobe koronavirusom u Varaždinskoj županiji.

"Nadamo da će i drugi bris biti negativan i da bi tijekom sljedećih dana mogli konstatirati da imamo i prvu izliječenu osobu u Varaždinskoj županiji”" rekao je načelnik županijskog Stožera.

Vrijeme je da se probudimo - ovo se ne događa drugima

Osvrnuo se i na kršenje mjera samoizolacije kojih je zabilježeno 19.

"Samo u posljednja 24 sata pričamo o šest kršenja. Jasno je da nam takve situacije sigurno ne pomažu u borbi protiv zaraze”, kazao je Vugrin i poručio svim sugrađanima da ostanu u svojim kućama, a posebno osobama starije životne dobi.

"Vrijeme je da se probudimo, da shvatimo da se ovo ne događa drugima i možemo pridržavanjem svih striktnih mjera utjecati na intenzitet širenja zaraze u Varaždinskoj županiji”, poručio je načelnik Stožera Civilne zaštite Varaždinske županije.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić dodao je da su u sklopu bolnice poduzete sve mjere kako bi se osigurali dodatne kapacitete za smještaj potencijalnih bolesnika, a rad u bolnici sveden je na minimum.

"Sada smo u uzlaznoj putanji što se tiče epidemije i za očekivati je da bude puno više zaraženih. Apeliramo na odgovornost svih građana. Ostanite doma, čak ni boravak na zraku nije siguran ako se u vašoj nepotrebnoj blizini nalaze zaražene osobe”, naglasio je ravnatelj varaždinske Opće bolnice.

 

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙