FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija upozoravala Splićane da poštuju odluku Stožera o zabrani okupljanja

Autor: Pejo Gašparević

SPLIT, 21. ožujka 2020.  (Hina) - Policija je u subotu upozorila Splićane na više gradskih okupljališta da se pridržavaju odluka Nacionalnog Stožera Civilne zaštite o zabrani okupljanja na javnim prostorima i potrebi socijalne udaljenosti između osoba, zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

Tijekom dana policija je u ophodnji na Marijanu zatekla skupine građane, suprotno odlukama Nacionalnog stožera, a nakon što su ih upozorili, građani su napustili područje splitske park šume, na čijem ulazu su postavljene trake s natpisom  'Stop policija' koje policija uobičajeno koristi. rekla je Hini glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Antonela  Lolić.
Policija je tijekom dana ophodila i na Rivi, Žnjanu, u Marmontovoj ulici te na gradskim trgovima gdje se  Splićani tradicionalno okupljaju u  šetnji, druženju ili rekreaciji.
"Policija je građane, koji se nisu pridržavali odluke Nacionalnog stožer CZ RH o zabrani okupljanja i potrebi socijalne distance između osoba, upozoravala da ih se moraju pridržavati, i oni  su prihvaćali sugestije policije", dodala je Lolić.
Dodala je da policija tako postupa radi zaštite sigurnosti građana i njihova zdravlja.

(Hina) pgas ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙