FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarska policija utvrdila pet slučajeva kršenja mjera samoizolacije

Autor: Daniele Sponza

PULA, 16. ožujka 2020. (Hina) - Policija je tijekom vikenda, od 13. do 15. ožujka, zaprimila 33 dojave građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre, a u pet slučajeva utvrdili su kršenje mjera samoizolacije i obavijestili državni inspektorat, priopćeno je u ponedjeljak iz PU istarske.

"Policijski službenici nakon što su zaprimili 33 dojave građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre, provjerili su sve dojave. U pet slučajeva utvrdili su kršenje mjera samoizolacije i o tome obavijestili državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera", priopćila je istarska Policijska uprava.

Ujedno je ponovno apelirala na sve građane da se odgovorno ponašaju, provode mjere samozaštite i pridržavaju se svih dosad donesenih uputa i preporuka.

"Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", naveli su iz policije.

Upozorili su osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa.

Također iz PU istarske pozivaju građani da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila.

"Policijski službenici provjerit će svaku dojavu te će se protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije, dodali su.

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙