FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu dvojica novooboljelih

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 18. ožujka 2020. (Hina) - U Karlovcu su u utorak i srijedu oboljela dvojica muškaraca iz jedne obitelji, a koronavirusom su se zarazili od stranca koji je bio u Hrvatskoj te naknadno razvio bolest, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite u Karlovcu.

Sada u Karlovačkoj županiji trojica zaraženih muškarca imaju povišenu temperaturu i blaži kašalj, a jedan i glavobolju, no teški simptomi zasad se srećom nisu razvili ni kod prvooboljelog Ogulinca ni kod dvojice Karlovčana, rekla je epidemiologinja Biserka Hranilović i dodala da su svi srednje dobi i ne pripadaju rizičnoj skupini.

I dalje u Karlovačkoj županiji nema lokalne transmisije, sva tri slučaja su uvezena, što je važno i dobro, rekla je, ističući kako građani Karlovca sada trebaju shvatiti da je koronavirus tu i da je „jedina mjera sprječavanja zaraze smanjiti socijalni kontakt“.

„Smanjite socijalni kontakt, budite na zraku, šećite, vježbajte, vozite bicikl, ali nemojte biti u socijalnom kontaktu, to je jedini način da zaštitite sebe i svoje bližnje jer zaražene osobe prenose virus i u vrijeme inkubacije bolesti, čak i ako ne razviju nikakve simptome“, rekla je Hranilović.

Rezultati testiranja na koronavirus čekaju se za još osam osoba iz Karlovca.

Zamjenik načelnika Županijskog stožera Goran Franković iznio je podatak da je u županiji 401 osoba u kućnoj karanteni te da je policija obavila dvadeset kontrola i prekršajno prijavila 11 onih koji se nisu pridržavali mjera samoizolacije, nego su izlazili među ljude.

(Hina) xvhor ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙