FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neovisno o određenim poteškoćama, prvi dan on-line nastave u Istri protekao dobro

Autor: Daniele Sponza

PULA, 16. ožujka 2020. (Hina) - Premda je u dijelu škola došlo do poteškoća u pristupanju učenika i učitelja u sustav, s obzirom na to da su Srce i Carnet bili pod kibernetičkim napadom, prvi dan nastave na daljinu u Istri je prošao dobro, rekla je za Hinu pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan.

"Učenici, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola, zajedno s roditeljima, pripremali su se proteklih dana za nastavu na daljinu, tako da su prvi dan nastave dočekali spremni. Prema informacijama iz škola, doznajemo da je u dijelu škola, došlo do određenih poteškoća u smislu pristupanja učenika i učitelja/nastavnika u sustav, s obzirom da su Srce i Carnet pod kibernetičkim napadom, ali neovisno o tome, koristile su se druge metode poučavanja od trećeg programa HRT-a i You Tube kanala do Sportske televizije", rekla je pročelnica Percan.

Najavila je da od utorka, 17. ožujka na regionalnoj TV Novi počinje emitiranje emisija na talijanskom jeziku za učenike nižih razreda osnovnih škola.

"Emisije će se emitirati od ponedjeljka do petka, u jutarnjem terminu od 10 do 12 sati, a moći će se pratiti na društvenoj mreži Facebook, na Youtube kanalu TV Nove i portalu ove televizije", rekla je Percan. 

Projekt "Programma didattico in lingua italiana" pokrenula je Istarska županija, s obzirom na to da Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije pripremilo sadržaje za škole koje imaju nastavu na jeziku i pismu talijanske nacionalne zajednice, dodala je.

Zahvalila je prije svega svim učiteljima, nastavnicima, roditeljima, ravnateljima, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Carnetu i svima drugima, koji sudjeluju o ovom procesu na, kako je rekla "nesebičnom trudu i pomoći, kako bi naša djeca nesmetano mogla pratiti nastavu u izvanrednim okolnostima".

(Hina) xdspo ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙