FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Ove će srijede književnica Ana Horvat na 34. tribini ugostiti pjesnikinje Zorku Jekić i Meri Grubić

Autor: Orhideja Štrk

Zagreb (HinaOTS) - Tribina književnice Ane Horvat Razgovor s pjesnikinjom na kojoj gostuju pjesnikinje Zorka Jekić i Meri Grubić, održat će se 16. listopada (srijeda) 2019. u 19 sati u antikvarijatu "Jesenski i Turk" u Preradovićevoj 5 u Zagrebu.

Zorka Jekić (Brnjeuška Glina,1952.), diplomirala je sociologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se pisanjem i uredničkim radom. Članica  je Hrvatskog filozofskog društva. U nakladničkoj kući BIAKOVA uredila je više desetaka knjiga. Održala je više od pedeset tribina i predstavljanja knjiga i gostovala u inozemstvu. Piše i prozu - objavila je tri romana, te četiri zbirke pjesama: "Ruka pored ruke" (1995.), "Svemir diše" (2002.),"Tišine" (2009.) i "Sanjar" (2018.).

Gošće književnice i voditeljice Ane Horvat (sredina) na 34. tribini bit će pjesnikinje Zorka Jekić (lijevo) i Meri Grubić (desno).

Meri Grubić (Split,1970.) završila je studij filozofije i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na istom fakultetu studirala je i portugalski jezik i književnost. Radi u Veleposlanstvu Portugala u Zagrebu. Objavila je pjesničke zbirke "Nemesis" (2006.) i dvojezično izdanje "O morima i tugama" (2011.). Prepjevala je četiri portugalska klasika što je tiskano u dvojezičnom izdanju. Surađivala je s časopisom "Mogućnosti", gdje je, uz prepjeve s portugalskog, objavila i nekoliko ciklusa iz vlastite knjige pjesama "Demetra se nagodila sa suncem" (2009. i 2013.). Nedavno je upisala doktorski studij iz filozofije.

Izvor: HinaOTS
- end - -

(HinaOTS)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙