FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Ana Horvat će na 31. tribini Razgovora s pjesnikinjom ugostiti pjesnikinje Katarinu Zadrija i Slađanu Benkus

Autor: Orhideja Štrk

Zagreb (HinaOTS) - Tribina Razgovor s pjesnikinjom književnice i voditeljice Ane Horvat nastavlja se u svom 31. izdanju u srijedu, 04.09.2019., s početkom u 19 sati uz gošće pjesnikinje Katarinu Zadriju i Slađanu Benkus. Kao i do sada, tribina će se održati u prostorima zagrebačkog antikvarijata Jesenski i Turk u Preradovićevoj ulici, a glazbenu podršku pružit će joj klavirist, kompozitor i pjevač Zoran Crnčić.

Pjesnikinja Katarina Zadrija iz Lovrečke Velike kraj Vrbovca samozaposlena je trgovkinja u vlastitoj tvrtki, udana je i majka troje djece. Članica je Hrvatskog sabora kulture, a piše tek četiri godine i to na kajkavštini i književnom hrvatskom jeziku. Sudjeluje na književnim susretima i recitalima. Pjesme i kratku prozu objavljuje u zbornicima i časopisima i za svoj je pjesnički rad više puta dobila nagrade. Prvu zbirku poezije, i to na vrbovečkoj kajkavštini, pod nazivom "Povele Rouže" izdala je 2018. godine, a 2019. je osnovala "Osebunjek" - udrugu za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja.

Foto: Sudionice 31. tribine Razgovori s pjesnikinjom koja će se održati u srijedu 04.09.2019. (s lijeva na desno): pjesnikinja Katarina Zadrija, Ana Horvat (voditeljica) i pjesnikinja Slađana Benkus.

Učiteljica informatike i pjesnikinja Slađana Benkus iz malog mjesta Cerje Nebojse kraj Varaždina radi u Osnovnoj školi "Ljudevit Gaj" u Mihovljanu. Od djetinjstva piše poeziju na standardnom hrvatskom i na kajkavskom narječju, ali javno objavljuje tek od 2010. godine. Pjesme su joj tiskane u mnogim hrvatskim i međunarodnim zbornicima, časopisima, a izvodile su se na recitalima i radio postajama.  Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja i članica je Varaždinskog književnog društva. Uz to što nastupa sa svojom poezijom na pjesničkim susretima, često interpretira poeziju i drugih pjesnika, a vodi i programe književnih maratona.

Izvor: HinaOTS

(HinaOTS)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙