FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Szijjarto kaže da Europska komisija promiče migracije, središnja Europa ih ne želi

Autor: Branka Vojnović

ISTANBUL, 20. veljače 2019. (Hina/MTI) - Europska komisija promiče migracije u Europu, dok zemlje središnje Europe smatraju migracije lošim i odbijaju ih, rekao je ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto za MTI u Istanbulu u srijedu, nakon ministarskog sastanka na forumu Budapest Process. 

Na konferenciji predstavnici Europske komisije "dali su sve od sebe da naglase kako je migracija dobra za Europu" te ustraju na tome da je potreban trend daljnje migracije, rekao je ministar.

Szijjarto je kazao da se "ponovno pokazalo jedinstvo središnje Europe"  te dodao da su se Austrija i Italija priključile višegradskim zemljama i odbile potpisati zaključni dokument sastanka i njihov akcijski plan.

"Te zemlje uopće ne prihvaćaju poziciju da je migracija dobra i da je treba promicati", rekao je Szijjarto. Migracija predstavlja "Daljnje i ekstremne rizike za Europu", inzistirao je ministar.

On je rekao da su nedavno u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji uhićeni bivši pripadnici terorističke organizacije Islamske države i te je događaje nazvao "alarmantnim".

On je istaknuo da se teroristi IS-a vraćaju u Europu "na stotine" te da se time povećava teroristička prijetnja. "To se mora zaustaviti", ustvrdio je. on jer je situacija na zapadnom Balkanu "sve dramatičnija".

(Hina) xbv ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙