FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 22. travnja 2018. (Hina) - Sljedeći tjedan u Bruxellesu se održava međunarodna konferencija o Siriji, Europska komisija će objaviti niz prijedloga, između ostaloga, o zaštiti zviždača i  borbi protiv lažnih vijesti.

U utorak i srijedu u Bruxellesu će se okupiti predstavnici 85 zemalja i međunarodnih organizacija te preko 200 nevladinih organizacija na konferenciji o Siriji. Konferencija kojom supredsjedavaju EU i UN bavit će se ključnim aspektima humanitarne pomoći Siriji i zemljama u njezinu okruženju kao i o nekim dugoročnim temama poput obrazovanja i gospodarskog razvoja u postratnom razdoblju.

U ponedjeljak će Europska komisija predstaviti prijedlog niza mjera za zaštitu zviždača, koje bi trebale pojačati zaštitu osobama koje prijave zlouparabu ili nepravilnosti u svojim tvrtkama, bilo da to prijave vlastima ili dojave medijima.

Zviždači bi trebali biti zaštićeni europskim pravom ako otkriju nepravilnosti u javnoj nabavi, pranju novca, javnom zdravstvu i u pitanjima zaštite okoliša.

U četvrtak će Komisija objaviti dokument s idejama za borbu protiv lažnih vijesti.

Na dnevnom redu redovitog tjednog sastanka Europske komisije u srijedu su, između ostaloga, inicijativa u vezi s jedinstvenim digitalnim tržištem, prijedlog za zaštitu podataka i bolja prevencija bolesti koje se mogu izbjeći cijepljenjem.

Europski parlament sljedeći tjedan radi u odborima u Bruxellesu.
 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙