FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZOI 2018.: Trinaest ruskih sportaša i dva trenera smiju nastupiti u Pjongčangu

ZUERICH, 3. veljače 2018. (Hina/AFP) - Trinaest ruskih sportaša i dva trenera, čije je doživotne suspenzije zbog dopinga  u četvrtak Mađunarodni arbitražni sud (CAS) poništio, mogu se natjecati na Zimskim olimpijskim igrama koje 9. veljače počinju u Pjongčangu, objavio je u subotu Međunarodni olimpijski odbor (MOO). 

Šest dana prije otvaranja ZOI, slučaj tih 13 sportaša i dva trenera još treba razmotriti tijelo MOO-a na čijem je čelu bivša francuska ministrica sporta Valérie Fourneyron.

CAS je u četvrtak poništio doživotne suspenzije za 28 ruskih sportaša koji su tako kažnjeni zbog sudjelovanja u sustavnom dopingiranju. 

Od tih 28, samo ih 15, od čega su dvojica trenera, imaju pravo sudjelovanja, dok su se drugi ili povukli ili ne mogu sudjelovati.

Disciplinsko povjerenstvo MOO-a je doživotno suspendiralo 43 ruska sportaša, a 42 ih se žalilo CAS-u. Od tih 42, za 28 su suspenzije poništene, a za 11 CAS je ukinuo doživotne suspenzije, ali je zadržao suspenziju za ZOI u Pjongčangu.

Zbog sustavnog dopingiranja koje je otkrilo izvješće Svjetske antidopinške agencije (WADA), MOO je zabranio Rusiji nastup na zimskim olimpijskim igrama. Samo 169 "čistih" ruskih sportaša smije nastupiti u Pjongčangu, ali pod neutralnom zastavom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙