FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juncker vjeruje kako bi Srbija mogla postati članicom EU prije 2025.

BEOGRAD, 8. studenoga 2017. (Hina) -  Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker ocijenio je da bi Srbija mogla postanti članicom Europske unije  prije 2025., uvjeren da Unija treba držati otvorenom europerspektivu zapadnog Balkana, objavili su u srijedu beogradski elektronički mediji.

“Mislim da će Srbija i Crna Gora biti članice EU-a i prije 2025.“, rekao je Juncker komentirajući strategiju o uspješnom pristupanju dviju država koju je obrazložio u radnom programu Europske komisije.

Juncker je, kako prenosi Tanjug, nakon sastanka s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim iznio zadovoljstvo nastojanjima Bugarske da u vrijeme svog predsjedanja Unijom stavi integraciju zapadnog Balkana među prioritete u prvoj polovici 2018.

Summit EU-a sa šefovima država i vlada zapadnog Balkana planiran je za sredinu svibnja iduće godine, a Juncker je najavio svoju poruku da zemljama zapadnog Balkana treba održati europerspektive.

"Ponovit ću svoje uvjerenje kako je neophodno da zadržimo otvorenu EU perspektivu za Zapadni Balkan. U ovom trenutku izgleda nije mogućno da primimo nove članice u 2019., ali želim da se europska perspektiva vidi ne kao pozivnica već kao kontinuirana potreba u ovom dijelu Evrope", navode beogradski mediji Junckera čiji se posjet zemljama zapadnog Balkana očekuje prije summita u Bugarskoj u svibnju iduće godine.

Srbijanski dužnosnici ocijenili su ranije kako nema zarepreka zbog kojih bi Srbiji bilo onemogućeno otvaranje još tri pregovaračka poglavlja s Europskom unijom do kraja 2017.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙