FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 23. SFF-u četrnaest kandidata za najbolji dokumentarac, četiri u hrvatskoj koprodukciji

SARAJEVO, 13. srpnja 2017. (Hina) - Četrnaest filmova uvršteno je u službeni program 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) u kategoriji dokumentaraca a četiri među njima nastala su u hrvatskoj koprodukciji.

Iz direkcije SFF-a u četvrtak su objavili odabrane naslove koji će se na festivalu što će se održati od 11. do 18. kolovoza natjecati za najbolji dokumentarni film.

Svjetsku premijeru u Sarajevu će imati dokumentarci "Dom" redatelja Zdenka Jurilja nastao u hrvatsko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji te "Kada dođu svinje" redateljice Biljane Tutorov u koprodukciji Srbije, Hrvatske i BiH.

Regionalnu premijeru na ovogodišnjem SFF-u imat će slovensko-hrvatski dokumentarac "Playing men" redatelja Matjaža Ivanišina te "Slatko od ništa" redatelja Borisa Mitića nastao u koprodukciji Srbije, Hrvatske i Francuske.

U natjecateljski su program uvršteni i bosanskohercegovački dokumenatarac "Undercovered" u režiji Nejre Latić Hulusić i Sabrine Begović Čorić, "Vodić kroz crnu rupu" u režiji Aleksandra Nikolića i Aleksandra Pranjića koji doazi kao koprodukcijsko ostvarenje Srbije, BiH i Velike Britanije.

Bit će prikazani i makedonski "Avec l'amour" u režiji Ilije Cvetkovskog, austrijsko ostvarenje "Djeca" čiji režiju potpisuje Arash Riahi, gruzijski "Grad sunca" u režiji Rati Onelija te tursko-francusko-njemački film "Mr. Gay Siria" redateljice Ayse Toprak.

Za nagradu "Srce Sarajeva" u kategoriji dokumentaraca natjecat će se i slovenska "Obitelj" u režiji Roka Bičeka te rumunjski "Planet Petrila" u režiji Andreia Dascalescua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙