FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Adris grupa d.d. - Obrazloženje vezano uz informacije o izloženosti Društva prema Agrokoru

Rovinj (HinaOTS) - Adris grupa d.d., iz Rovinja, Obala Vladimira Nazora 1, OIB 82023167977, (dalje: Društvo), s obzirom na interes medija i javnosti vezano uz informacije o izloženosti Adris grupe d.d. prema Agrokoru d.d., daje sljedeću obavijest:

S obzirom na interes medija i javnosti vezano uz informacije o izloženosti Adris grupe d.d. prema Agrokoru d.d., Adris grupa dostavlja sljedeće obrazloženje: 

Točna je informacija, koju korektno prenose mediji, o visini Agrokorova duga Adris grupi, kao što je točno i to da Adrisova potraživanja spadaju među najbolje osigurana potraživanja. Osigurana su, uz ostalo, zalogom na dionicama Jamnice i Konzuma, kao i izdanim zadužnicama od strane Agrokora, Konzuma i Jamnice.

Dug pak datira od vremena poslovne suradnje TDR-a i Agrokora. 

Podsjećamo da je Adris grupa, zahvaljujući TDR-u, bila jedan od najvećih pojedinačnih dobavljača tvrtkama iz sastava Agrokora. Rezultat takvog poslovnog odnosa je i dugogodišnji TDR-ov uspjeh na hrvatskom i regionalnom tržištu. Godine 2014., uz ostalo, Adris grupa je preuzela obveze tvrtki iz sastava svoje duhanske strateške poslovne jedinice kako bi maksimalizirala vrijednosti prodaje TDR-a.

O tome da je Adris, zahvaljujući i suradnji s Agrokorom, uspješno poslovao, ponajbolje govore sljedeće činjenice: 
   - u posljednjih pet godina Adris je investirao više od četiri milijarde kuna, prosječno godišnje ostvarivao neto dobit u vrijednosti od gotovo 430 milijuna kuna. U 2016. dobit je iznosila 501 milijun kuna, dakle i nakon prodaje TDR-a, Adris bilježi rast svih ključnih pokazatelja poslovanja 
   - prosječni godišnji rast dividende iznosio je 21 posto
   - cijena dionica prosječno godišnje rasla je 24 posto za redovnu dionicu, 16 posto za povlaštenu
   - Maistra je pak u posljednjih pet godina poslovne prihode povećala za gotovo 40 posto, operativnu i neto dobit za 2,4 puta, dok je Cromaris od ulaska Adrisa u proizvodnju zdrave hrane prihode od prodaje povećao za čak osam puta
   - nakon ulaska u vlasničku strukturu Croatia osiguranja (2014. g.), financijski i organizacijski smo restrukturirali tvrtku, tako da smo 2016.g. ostvarili neto dobit u iznosu od 175 milijuna kuna, što je 54 posto više u usporedbi s prethodnom godinom.   

Adris je pritom sačuvao svoj znatan investicijski potencijal. Do 2021. g. planira investirati dodatnih četiri milijarde kuna, od čega u turizam dvije milijarde. Objavljeni rezultati za prvo tromjesečje 2017. upućuju da će poslovni rezultati  u 2017. biti još bolji.

Adris je spreman za daljnji rast  i razvoj.

Adris grupa d.d.

NAPOMENA O IZVORU:
Adris grupa d.d.
Obala Vladimira Nazora 1, 52210 Rovinj
Tel: +385 52 801 122
Fax: +385 52 813 587
e-mail: izvjesca@adris.hr
web: www.adris.hr
web-izvješća: http://www.adris.hr/Odnosi_s_investitorima/
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙