FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Adris grupa d.d. - Okončan dugogodišnji spor između Općine Vrsar i Maistre

Rovinj (HinaOTS) - ADRIS GRUPA, d.d., iz Rovinja, Obala Vladimira Nazora 1, OIB 82023167977, (dalje: Društvo), temeljem članka 459. Zakona o tržištu kapitala, dana 24. svibnja 2017. objavljuje

Obavijest o okončanju dugogodišnjeg spora između Općine Vrsar i Maistre

Nakon višemjesečnih pregovora, a u skladu sa zakonima i uspješnom pravnom praksom, Republika Hrvatska, Općina Vrsar i hotelijersko-turistička tvrtka Maistra sklopile su sudsku nagodbu kojom je okončan dugogodišnji spor koji je Općina Vrsar pokrenula 2005. godine u svrhu naplate naknade za korištenje zemljišta koji koristi Maistra. 

Kako je navedeno u sporazumu, sve zainteresirane strane složile su se da se obračuna naknada za razdoblje od 2000. do 2011. godine u visini koncesijske naknade koju Maistra plaća državi od 2011. godine. Ukupni obračunati iznos Maistra će deponirati  kod javnog bilježnika dok se pravomoćno ne okončaju sporovi za vlasništvo na nekretninama između Općine Vrsar i Republike Hrvatske.

Ovom nagodbom uklonjene su ključne zapreke za veća Adrisova ulaganja na području Vrsara. Kako je ranije planirano, Adris će u razdoblju od 2017. do 2021. godine u  turistički dio svoga poslovanja, uz dosadašnje tri milijarde, dodatno uložiti dvije milijarde kuna, od čega u Vrsaru 450 milijuna kuna. Plan je, po uzoru na Rovinj, i sve tamošnje smještajne kapacitete dignuti na razinu 4 i 5 zvjezdica, kako bi i ovaj prelijepi istarski gradić bio još poželjnije odredište sve zahtjevnijim domaćim i inozemnim gostima. Usto, Adris će poduprijeti općinska nastojanja u rješavanju komunalne infrastrukture koja će koristiti i tvrtki i građanima Vrsara. 

Obavijest je dostavljena i objavljena na web stranicama Društva www.adris.hr, dostavljena i objavljena na ZSE i  Središnjem registru propisanih informacija pri HANFA-i.  

NAPOMENA O IZVORU:
Adris grupa d.d.
Obala Vladimira Nazora 1, 52210 Rovinj
Tel: +385 52 801 122
Fax: +385 52 813 587
e-mail: izvjesca@adris.hr
web: www.adris.hr
web-izvješća: http://www.adris.hr/Odnosi_s_investitorima/
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙