FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poznati putnici na 6. Croatian Travel Festivalu u Šibeniku

ŠIBENIK, 24. svibnja 2017. (Hina) - Šesti Croatian Travel Festival održat će se u Šibeniku od 25. do 28. svibnja, a ove su godine među sudionicima i skijaš Ivica Kostelić, putopisac Stipe Božić i američka novinarka i dobitnica nagrade Emmy Ashley Colburn.

Festival putnika održava se na tri lokacije - u Maloj loži, Azimutu i Gradskoj knjižnici, a na programu su 23 predavanja, dvije projekcije filmova te koncerti grupe S.A.R.S. na tvrđavi sv. Mihovila i Sare Renar u Azimutu.

"Festival putnika je priča koja je sve interesantnija ne samo za naš grad, već i na nacionalnoj razini", rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić dodavši kako je ovo odličan početak turističke sezone, iako je vidljivo da ona već poprilično traje.

Organizator festivala i predsjednik Kluba putnika Nikola Baraka najavio je dvije novosti - live stream festivala na Facebooku te prikazivanje kratkih isječaka iz filmova Turističke zajednice. "Ove godine imat ćemo i projekcije dva putopisna dokumentarca 'Sirija na prekretnici rata' i 'Milijun koraka do mora', a veliko je zadovoljstvo što smo u suradnji s Tvrđavom kulture organizirali koncert S.A.R.S.-a na Mihovilu", dodao je Baraka.

Festival otvaraju Antonia Viljac i Anita Živković pričom o usponu na Mont Blanc i Triglav pod nazivom "Kad Alpe kažu DA!", a nakon njih predavanje će održati Stipe Božić. Marica Mihaljević publici će otkriti kakav su tip planinara današnji mladi ljudi, a prvi dan festivala zatvorit će Vedran Buble putopisnom pričom iz Kolumbije.

Drugi dan festivala otvara Vedran Bađun predavanjem "Dalmatinski lav u afričkoj savani", u nastavku će Riana Petanjek govoriti o New Yorku, a Ivan Đogić prenijet će publici iskustva o autostopiranju i pješačenju stečena tijekom 75 dana boravka u Iranu.

Ivica Kostelić će na pozornici na Trgu Ivana Pavla II. gostovati trećeg dana festivala i govoriti o svojem putovanju Grenlandom. Istoga će dana Ashley Colburn u predavanju "Finding the wonder in the World" otkriti kako je ljubav prema putovanjima i stalnom istraživanju novih destinacija uspješno pretvorila u "posao iz snova".

Zadnjega dana festivala Matej Perkov govorit će o zimskim usponima na najviše vrhove Balkana, Saša Pjanić publiku će "povesti" u Kambodžu, a Jurica Galić u "zemlju Azteka i Maja". Jasen Boko govorit će o tome koliko je danas sigurno putovati, a Vitomir Maričić predavanje će posvetiti Novom Zelandu.

Četvrti put zaredom u okviru Croatian Travel Festivala bit će dodijeljena i Nagrada Dijana Klarić u pet kategorija - najboljeg putopisa, fotografije, videa, putopisnoga projekta te u kategoriji putnika godine. Svečana dodjela nagrada ustanovljene u spomen na mladu šibensku putnicu održat će se 28. svibnja u HNK Šibenik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙