FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rajn i Hrg u drugom krugu za gradonačelnika Križevaca

KRIŽEVCI, 21. svibnja 2017. (Hina) - U drugom krugu izbora za gradonačelnika Križevaca sučelit će se kandidat grupe birača Mario Rajn i dugogodišnji križevački gradonačelnik Branko Hrg, zajednički kandidat Hrvatske demokršćanske stranke, Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Mreže nezavisnih lista.

Rajn je u prvom krugu osvojio 40,12 posto glasova, a Hrg 36,65 posto. Rajnova kandidacijska lista pobjednik je u izboru za Gradsko vijeće s osvojenih 32,59 posto, HDZ je osvojio 19,84 posto, SDP, HSS Braće Radić, HNS, HSU i Hrvatski laburisti-Stranka rada 19,62 posto, HDS i HSLS 14,86 posto, HSS 6,59 posto i Mreža nezavisnih lista 6,47 posto.

Drugi krug izbora održat će se i za načelnika Općine Sveti Ivan Žabno gdje će se nadmetati kandidat grupe birača Nenad Bošnjak i dosadašnji načelnik Vladimir Oguman iz HSS-a. Bošnjak je u prvom krugu ostvario 33,96, Oguman 24,39 posto, a Bošnjakova lista bit će najzastupljenija i u Općinskom vijeću.

U ostalim općinama prigorskoga kraja nije došlo do promjene. Darko Fištrović (SDP) izabran je ponovno za načelnika Općine Gornja Rijeka, a i njegova lista ostvarila je većinu u Vijeću, Franjo Poljak (HDZ) uvjerljivo je pobijedio u Svetom Petru Orehovcu, kao i lista HDZ-a, a Mladen Kešer (SDP) potvrdio je nadmoć na Kalniku, premda nije imao protukandidata za načelnika. Lista SDP-a ostvarila je većinu u tamošnjem Općinskom vijeću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙