FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bernardić: HDZ nije iskoristio potencijale Karlovca koji je zaostao u razvoju

KARLOVAC, 15. svibnja 2017. (Hina) - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Davor Bernardić rekao je u ponedjeljak na predstavljanju koalicijske liste SDP-a i Hrvatskih laburista za karlovačko Gradsko vijeće da je Karlovac spreman za promjene jer dosadašnja vodstva grada s HDZ-om na čelu, kako je ocijenio, nisu iskoristila potencijale grada za koji je rekao da je "zaostao u razvoju".

 Istaknuvši da budući vijećnici liste pod brojem 11 imaju detaljni razvojni program, rekao je da oni koji su na listi čiji je nositelj Dubravko Golubić znaju što će raditi u ponedjeljak nakon izbora, kad budu izabrani u Gradsko vijeće.

 "Naši kandidati imaju nove mjere, imaju novi start, novu budućnost za Karlovac i pokazat će svima, posebno lažnim domoljubima, kako se voli Hrvatska, kako se voli Karlovac radom i poštenjem", rekao je Bernardić.

 "Koalicija SDP-Laburisti na čelu s Dubravkom Golubićem i na listi s Matom Crkvencem i Mirkom Butkovićem te kandidatom za gradonačelnika Davorom Petrovićem (kojeg SDP podupire kao nezavisnog) znat će iskoristiti činjenice da je to grad na obalama četiriju rijeka, 40 kilometara do Zagreba, 100 kilometara do mora, 20 kilometara do slovenske granice, te grad koji je bio jedan od najindustrijaliziranijih u bivšoj državi", istaknuo je Bernardić.  Ocijenio je da su sada Karlovac i Karlovačka županija među najzaostalijim dijelovima u Hrvatskoj, a ta je koalicija, kako je rekao, "koalicija nade i spasa".

"Karlovac će biti vraćen na put rasta i razvoja, biti dignut iz uspavanke u koju ga je stavio HDZ, i to zato što je SDP-u obraz i bolji život građana ispred svega, ispred vlasti i partikularnih interesa", rekao je Bernardić.

 Saborski zastupnik Damir Mateljan ocijenio je da su kandidati na listi toliko jaki, afirmirani građani, da će sigurno ili činiti većinu ili odlučivati o vladajućoj većini u karlovačkome Gradskom vijeću.

 U prijašnjim izborima u koaliciji sa SDP-om bili su uvijek i HNS i HSU te još nekoliko manjih stranaka, a sada će, s iznimkom laburistice Snježane Kirinić, SDP izaći na izbore gotovo samostalno te će se, rekao je Mateljan, "vidjeti koliko je ta lista jaka i koliko je jak SDP kao alternativa za Karlovac".

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙