FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisna lista Stipe Petrine za oživljavanje stare gradske jezgre Šibenika

ŠIBENIK, 13. svibnja 2017. (Hina) - Stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta u Šibeniku, transparentnost rada lokalne samouprave, poticanje domaće proizvodnje, oživljavanje stare gradske jezgre Šibenika, privlačenje novih poduzetnika u zonu Podi, modernizacija školstva te osmišljavanje kulturne i turističke strategije, glavne su smjernice programa Nezavisne liste Stipe Petrine, Šibenskog građanskog foruma, Udruge mladih 'Za Šibenik’' i Glazbene udruge mladih 'NULA Pozitivna'.

Taj svoj su program u subotu u Šibeniku predstavili Iris Ukić Kotarac kandidatkinja za gradonačelnicu Šibenika te kandidati za njezine zamjenike Branko Kronja i Tomislav Travčić.

"Iza sebe imamo političku stranku koja djeluje 16 godina. Pokazali smo da smo odlični u provođenju reformi, radimo transparentno i ne toleriramo uhljebništvo. U svom programu smo se najviše orijentirali prema zapošljavanju, odnosno stvaranju preduvjeta za stvaranje novih radnih mjesta. Kako bi dokazali da smo ozbiljni, inzistirat ćemo da se ukinu sva financijska davanja za političke kadrove kao što su naknade u gradskom vijeću te naknade u nadzornom odbore, to jest u upravnom vijeću. Na taj način možemo uštedjeti četiri milijuna kuna", rekla je Iris Ukić Kotarac, kandidatkinja za gradonačelnicu Šibenika.

Kako bi građani imali uvid u rad gradske uprave, članovi Nezavisne liste Stipe Petrine planiraju omogućiti prenošenje sjednice Gradskog vijeća preko radija, a na službenim stranicama Grada omogućiti građanima da komentiraju rad gradske uprave.

"Nećemo trošiti novac na reklamiranje i promidžbu, a što se tiče poticaja poduzetnicima, svi poticaji trebaju ići u cilju povećavanja zaposlenja. Zato smo mi razradili program poticaja zapošljavanja. Razrađen plan imamo i za industrijsku zonu Podi gdje investitore planiramo privući tako da ih oslobodimo plaćanja komunalne naknade. Naš cilj je i privlačenje investitora za prostore gdje bi bile smještene hladnjače u kojima će se smjestiti poljoprivredni proizvodi domaćih proizvođača, kao i investitore koji će ulagati u solarnu energiju kako bi zona Podi postala samoodrživa", naglasila je Ukić Kotarac.

Staru gradsku jezgru Šibenika planiraju oživjeti tako da iznajmljivače koji će prostor dati poduzetnicima koji prodaju domaće proizvode, oslobode od komunalne naknade, a stambene prostore u centru ponudili bi mladim obiteljima.

"Planiramo i raditi na povećanju kvalitete rada u školama tako da ćemo prvo riješiti klimatizaciju u školama i više ulagati u osnovni standard. Izradit ćemo i kulturnu strategiju grada te potpomagati sve festivale koji su se dokazali svojim radom. Osnovat ćemo muzej glazbe i muzej domovinskog rata u Šibeniku. Radit ćemo i na razvoju filmskog turizma te Šibenik još više brendirati kao grad Dražena Petrovića jer dva plakata na ulazu u grad i trg koji prokišnjava nisu dovoljni. Plan nam je i razvijati zdravstveni turizam koji bi trajao cijelu godinu, a ne samo par mjeseci", izdvojila je.

Iz svog programa kao ciljeve su još izdvojili i zaštitu socijalno ugroženih skupina, rješavanje problema parkinga tako da se parkiranje ne bi naplaćivalo nakon 14 sati, uz ograničeno vrijeme boravka na parkingu. Članovi Nezavisne liste Stipe Petrine zaposlili bi i više radnika u gradskoj firmi Zelenilo kako bi grad bio uredniji te u svim kvartovima otvorili parkove za pse. Prostor TEF-a dali bi na korištenje udrugama građana, a tamo bi napravili kino na otvorenom, skate park, karting stazu i adrenalinski park. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙