FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juncker kaže da pregovori o Brexitu mogu početi nakon izbora u Britaniji

BRUXELLES, 19. travnja 2017. (Hina) - Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker smatra da pravi pregovori o Brexitu mogu početi tek nakon izvanrednih izbora koji će se u Velikoj Britaniji održati 8. lipnja, izjavio je njegov glasnogovornik Margaritis Schinas.

Schinas je rekao da je Juncker u utorak navečer telefonom razgovarao s britanskom premijerkom Theresom May, nakon što je objavila odluku o raspisivanju izbora.

"Predsjednik Juncker smatra da pravi pregovori o Brexitu mogu započeti tek prijevremenih izbora u Velikoj Britaniji", rekao je Schinas.

U utorak je s premijerkom May razgovarao i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, koji će 29. travnja predsjedavati sastankom čelnika 27 zemalja članica EU-a, na kojem bi trebali izglasati smjernice za pregovore s Velikom Britanijom.

Glavni pregovorač EU-a za pregovore o Brexitu Michel Barnier ranije je očekivao da bi pregovori mogli započeti početkom lipnja, ali to je sada dovedeno u pitanje i vjerojatno će se morati čekati na formiranje nove britanske vlade.

Britanija je formalno pokrenula postupak o razdruživanju 29. ožujka i od tada teče dvogodišnji rok za pregovore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙