FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Institut IGH d.d. - Neisplata dospjelih kamata po vrijednosnici IGH-O-176A

Zagreb (HinaOTS) - INSTITUT IGH, d.d. Zagreb, MBS 080000959, OIB: 79766124714, (u daljnjem tekstu: Izdavatelj) sukladno članku 440. Zakona o tržištu kapitala te uputama i Pregledu osnovnih obaveza izdanih od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, dana 19.12.2016. godine daje sljedeću obavijest:

"PREDMET: Neisplata dospjelih kamata vrijednosnog papira oznake IGH-O-176A

Temeljem odredbi Zakona o tržištu kapitala, te Pravila Zagrebačke burze izvješćujemo kako slijedi:

Budući da su se imatelji obveznica društva INSTITUT IGH, d.d., Zagreb, Janka Rakuše 1, OIB: 79766124714 ("Društvo"), oznake IGH-O-176A,. ISIN: HRIGHHO0176A8, u postupku predstečajne nagodbe Društva koristili pravom na odvojeno namirenje (razlučno pravo), te da je predmetna obveznica hipotekarno osigurana nekretninama u Splitu u Velikoj Kopanici, slijedom kojih činjenica sus e imatelji obveznica odlučili namiriti putem prodaje založenih nekretnina u ovršnom postupku, Društvo, sukladno odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi koji se primjenjivao na postupak predstečajne nagodbe Društva, nema zakonsku osnovu podmiriti obveze po kamatama i glavnici obveznica, a o čemu je Društvo pravovremeno i u skladu s pozitivnim propisima izvješćivalo investicijsku javnost putem Zagrebačke burze, HANFA-e i HINA-e.

INSTITUT IGH, d.d."

Navedena obavijesta sadržavaja informaciju koja se mora objaviti sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala, a u cijelosti je objavljena na internetskim stranicama Društva (www.igh.hr) i na internetskim stranicama Zagrebačke burze d.d. (www.zse.hr), te dostavljena Službenom registru propisanih informacija pri Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga.

NAPOMENA O IZVORU:
INSTITUT IGH, d.d
10000 Zagreb, Janka Rakuše 1
Marijana Horvat
Tel: +385 01 6125-789
e-mail: IR@igh.hr
web: www.igh.hr
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙