FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić u EP-u upozorio na promašenu politiku prema šumskom bogatstvu Gorskog kotara

ZAGREB/STRASBOURG, 4. listopada 2016. (Hina) - Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić sudjelovao je u ponedjeljak u raspravi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu o rješavanju problema nezakonite sječe, deforestacije i degradacije šuma, upozorivši pritom na maćehinski odnos središnjih hrvatskih vlasti prema šumskom bogatstvu Gorskog kotara, priopćio je u utorak ured zastupnika Jakovčića.

Loša državna politika ne omogućava korištenje tog golemog prirodnog resursa u interesu građana, osobito mladih koji masovno odlaze s područja Gorskog kotara, naglasio je Jakovčić.

"Lako ćemo se složiti oko stanja u Latinskoj Americi gdje je pretjerana proizvodnja palminog ulja dovela do nekontrolirane sječe šuma. Neplanska poljoprivreda u zemljama s tog područja prouzročila je veliku štetu čije posljedice se osjećaju na cijeloj našoj planeti", kazao je.

"No želim upozoriti na problem nezakonite sječe, na krađu drva i degradaciju šuma u zemljama članicama EU-a. Konkretan primjer je područje Gorskog kotara u Hrvatskoj. Promašena politika koju država već dvadeset i pet godina vodi u tom dijelu Hrvatske za posljedicu ima veliko iseljavanje mladih s područja Gorskog kotara. Iako okruženi stotinama četvornih kilometara šuma, mladi ne vide svoju budućnost u Gorskom kotaru. Loša politika središnjih državnih vlasti, koje ne vode brigu o problemima lokalne zajednice, ne omogućava korištenje tog ogromnog prirodnog resursa u interesu građana s tog malog, ali iznimno lijepog područja. I o takvim temama moramo raspravljati u Europskom parlamentu", istaknuo je, po priopćenju, Jakovčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙