FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2016: Stranka umirovljenika: Uvjeti Mosta predstavljaju elementarno neshvaćanje funkcioniranja političkog sustava

ZAGREB, 4. rujna 2016. (Hina) - Iz Stranke umirovljenika poručeno je  u nedjelju kako novi uvjeti Mosta za podršku u sastavljanju Vlade  pokazuju njihovo elementarno neshvaćanje funkcioniranja političkog sustava, a ističu i kako ne odbacuju mogućnost da baš Most 'natjera' dvije velike stranke na neku vrstu suradnje ili dogovora.

U priopćenju ističu kako bi Most drugačije posložio prioritete da ima imalo hrabrosti priznati greške iz iskustva aktualne vlade "s premijerom izvučenim kao zecom iz šešira".

"Međutim, više izgleda da se bave reformiranjem (možda i spašavanjem) HDZ-a, dok se SDP pokazao kao malo tvrđi orah... Scenarij iz 2015. mogao bi se ponoviti i 11. rujna, a ne treba odbaciti i mogućnost da baš Most 'natjera' dvije velike stranke na neku vrstu suradnje ili dogovora u bliskoj budućnosti", ističu iz Stranke umirovljenika.

"Sve velike političke zvijezde na sceni" pozivaju na konsenzus. "Treba nam konsenzus na državnoj razini oko mnogih bitnih pitanja koji će odrediti budućnost Hrvatske, reformi, zakona, ekonomske politike, poreza, plaća i mirovina, pravosuđa. Birače će iz stanova izvući tek ako pokažu da uistinu nešto treba mijenjati u ovoj zemlji i da su to spremni pokrenuti", poručuju i priopćenju.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙