FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Promet Bečkog holdinga u 2015. iznosio 547,5 milijuna eura

Beč/Zagreb (HinaOTS) - 75 gradskih poduzeća iz područja kulture, upravljanja nekretninama, logistike i medija ostvarilo je u 2015. godini promet od 547,5 milijuna eura, pri čemu je čisti profit tvrtke iznosio 4 milijuna eura

Bečki holding, u čijem sastavu posluje 75 gradskih poduzeća iz područja kulture, upravljanja nekretninama, logistike i medija, ostvario je u 2015. godini promet od 547,5 milijuna eura, pri čemu je čisti profit tvrtke iznosio 4 milijuna eura, izvijestila je početkom lipnja članica bečke gradske vlade Renate Brauner. 

Ona je skupa s direktorima Bečkog holdinga Sigrid Oblak i Peterom Hankeom koji je između ostalog u svibnju gostovao na Liderovoj Međunarodnoj kontroling konferenciji o javnom sektoru u Zagrebu objavila da je holding u prošloj godini ostvario najbolji rezultat od reorganizacije 2002. godine. 

U Beču za razliku od Zagreba postoje naime dva gradska koncerna, jedan koji pod nazivom „Stadtwerke“ objedinjuje poduzeća koja se bave pružanjem komunalnih usluga nužnih za funkcioniranje grada, dok su pod Holdingom objedinjena poduzeća iz gore spomenutih područja. 

Promet Bečkog holdinga porastao je u 2015. godini za 3,14 % u odnosu na 2014. godinu, a iznos investicija u protekloj godini je dosegnuo 161 milijuna eura, od čega je 57 % ostvareno u području nekretnina.

Vlastiti kapital Bečkog holdinga porastao je u prošloj godini za 16,24 milijuna eura u odnosu na 2014. godinu, dok je konsolidirana bilanca koncerna za 2015. godinu iznosila ukupno 903,31 milijuna eura. 

Najveći promet u okviru cijelog koncerna ostvarilo je poduzeće GESIBA koje se bavi upravljanjem nekretninama, slijedi ga logistički dio Bečke zračne luke te krovna kazališna organizacija „Vereinigte Bühnen Wien“.

Brauner je u svom obraćaju napomenula i kako je Bečki holding bitan faktor bečkog gospodarstva i bečkog tržišta rada, budući da je ovaj koncern u protekle četiri godine, kada su mnoga poduzeća morala značajno smanjiti svoje investicije, imao ulaganja u vrijednosti od 645 milijuna eura. U 2016. su godini planirane investicije u vrijednosti od 172 milijuna eura, a Bečki je holding je u protekloj godini zapošljavao ukupno 2.921 radnika.

Kontakt:
Eurocomm-PR
Miramarska cesta 24 / 9. kat
10000 Zagreb
T +385 1 646 26 20
E   cosic@eurocommpr.hr
W  www.eurocommpr.hr
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙