FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Bečki raj za surfere / Surfanje u centru velegrada

Beč/Zagreb (HinaOTS) - Svi ljubitelji surfanja od sada će i tijekom posjeta glavnom austrijskom gradu koji se nalazi kilometrima daleko od mora moći uživat u svom omiljenom sportu. 

Bečki Schwarzenbergplatz od 10. lipnja postaje naime mjesto okupljanja surfera koji će zajahati na umjetnim valovima. Na spomenutom trgu bit će postavljena rampa za surfanje dimenzija 20 x 50 metara, u čijem će se središtu nalaziti i omanji bazen.

Pokretač projekta, poduzeće AWSM, od sada surfanje želi učiniti dostupnim i u Austriji. Slična rampa postoji još od 2010. u zračnoj luci u Münchenu, a u Švicarskoj je projekt zaživio 2014. godine.

Projekt pod nazivom „City Wave“ razvili su poduzetnici iz Münchena, a ideja je sljedeća: Voda iz većeg bazena pumpa se u visinu odakle otječe u manji bazen. Na mjestu gdje se sastaju tekuća i stajaća voda nastaje val prije nego se voda ponovo vrati u veći bazen i čitav proces krene ispočetka. Budući da se visina i intenzitet valova mogu regulirati rampu za surfanje moći će isprobati svatko želi, pa čak i djeca u dobi od šest godina.

Surferima početnicima na raspolaganju će biti instruktori, a sva neophodna oprema moći će se iznajmiti na licu mjesta. Sat vremena surfanja iznosit će 39 eura, a u cijenu je uključeno i iznajmljivanje opreme. 

Surfanje će sve do kraja rujna bez obzira na vremenske uvjete biti moguće svakog dana u vremenu od 10 do 22 sata. 

Kontakt:
Eurocomm-PR
Miramarska cesta 24 / 9. kat
10000 Zagreb
T +385 1 646 26 20
E   cosic@eurocommpr.hr
W  www.eurocommpr.hr
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙