FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Australije" u subotu u zagrebačkom ZOO-u

ZAGREB, 6. svibnja 2016. (Hina) - "Dan Australije" održat će se u subotu, 7. svibnja, u zagrebačkom Zoološkom vrtu gdje će se prigodnim programom Zagrepčanima približiti prirodna i kulturna bogatstva tog najmanjeg kontinenta na svijetu.

 Zagrebački Zoološki vrt u priopćenju navodi kako i ove godine "Dan Australije"organiziraju u suradnji s Veleposlanstvom Australije. Program koji će u subotu Zagrepčanima približiti prirodna i kulturna bogatstva Australije, trajat će od 11 do 17 sati.

 Tako će na istraživanje Australije edukatori Zoološkog vrta najmlađe posjetitelje potaknuti posebnom putovnicom. Njome će mališani obilaziti edukativne i zabavne kutke nazvane po dijelovima Australije, kako bi na kraju u Edukacijskom centru mogli preuzeti mali dar.

 "U Tropskoj kući zaljubljenici u morske dubine moći će upoznati veliki koraljni greben po kojem je država Queensland poznata diljem svijeta, a bradata agama zastrašujućeg izgleda na najbolji će način predstaviti Sjeverni teritorij, odnosno sušna područja koja zauzimaju velik dio Australije", navode u zagrebačkom ZOO-u.  

 Kažu kako agama nije jedini stanovnik zagrebačkog ZOO-a podrijetlom s nama dalekog kontinenta južne Zemljine polutke. Tu su i crvenovrati valabi, emu, kokošasta guska, četkastorepi penjaš i dijamantni piton. "Zemlja okužena Tihim i Indijskim oceanom prirodno je izolirana, no upravo je to omogućilo da se u njoj razviju posebne biljne i životinjske vrste", ističu u ZOO-u.

 "Kako bi imali što više energije za upoznavanje australske flore i faune, posjetitelje zagrebačkog Zoološkog vrta očekuje kuhar koji će im spravljati prave australske kolačiće, a one pak s viškom energije, očekuju mladići koji će ih podučavati australskom nogometu", najavljuju iz Zoološkog vrta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙