FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac - završen projekt "Dodajmo život godinama"

KARLOVAC, 18. veljače 2016. (Hina) - Projektom "Dodajmo život godinama", vrijednim 732.624 kune i sufinanciranim iz Europskoga socijalnog fonda i Ureda za udruge RH, stanovnici Ozlja, Ogulina, Slunja i Vojnića u dobi iznad 65 godina dobili su u prostorijama Crvenoga križa "društveno-rekreacijske kutke" kako bi im se poboljšala kvaliteta života, a rukotvorine nastale u njima izložene su u četvrtak u Karlovcu.  

 Ravnateljica slunjskoga Crvenog križa Mirjana Puškarić rekla je da je to ujedno i završetak projekta te kako se nada da će Ministarstvo socijalne politike i mladih pronaći način da ih nastavi financirati jer bi, kako je rekla, "bila prava tragedija da se sa završetkom projekta ugase aktivnosti".

"U projektu je educirano 12 gerontodomaćica, četiri voditelja društveno-rekreacijskih kutaka, šest osoba za organiziranje i upravljanje volonterima te 49 osoba za važnost zdrave prehrane u trećoj životnoj dobi", rekla je Puškarić i dodala kako su, u skladu sa svrhom projekta da se poveća učinkovitost organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga, sastavili i katalog svih takvih organizacija da se uvijek zna kome se netko može obratiti za svoje potrebe.

 Karlovačka županija ima 27.210 stanovnika u dobi iznad 65 godina, što je 21 posto stanovništva. Kako je rekla Puškarić, to cijelo društvo obvezuje da im pruži potporu jer mnogi od njih žive u samačkim kućanstvima u ruralnim krajevima, a novi sadržaji su im omogućili da se uključe u rad lokalne zajedice i ožive tradicijske vještine te da uvedu neke potpuno nove vještine, poput zajedničkoga nordijskog hodanja. 



VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙