FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ pomaže Domu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja

RIJEKA, 30. prosinca 2013. (Hina) - Primorsko-goranska županija darovala je 100.000 kuna Domu za ženu i djecu žrtve obiteljskog nasilja "Sveta Ana" iz Rijeke.

Ugovor o donaciji potpisale su u sjedištu županije zamjenica župana Marina Medarić i direktorica tog doma sestra milosrdnica Suzana - Anđa Samardžić.

Marina Medarić ocijenila je da je riječ o hvale vrijednoj suradnji Crkve i svjetovne vlasti u sklopu koje je županija, zahvaljujući stabilnosti vlastitog proračuna i uštedama ostvarenim u blagdansko vrijeme, uspjela osigurati dodatni novac za dom.

Sestra milosrdnica Suzana rekla je da se Dom za ženu i djecu žrtve obiteljskog nasilja "Sveta Ana" krajem ove godine našao u financijskim teškoćama zbog kašnjenja novca Ministarstva socijalne politike i mladih pa nije bilo za plaće zaposlenika i podmirivanje troškova komunalija. "Srećom, naše teškoće prepoznao je osnivač - Riječka nadbiskupija te Primorsko-goranska županija, koje su pravodobno osigurale novac za rad doma", istaknula je.

Dom zlostavljanim ženama i djeci pruža smještaj te duhovnu, materijalnu i psihološku pomoć, potiče i priprema žene, posebno mlade majke, za nezavisan život kroz programe rehabilitacije i pomaže im u resocijalizaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙