FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baldasar bi učinio mnogo više da nije ovakvog Zakona o službenicima i namještenicima

SPLIT, 23. prosinca 2013. (Hina) - Gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je danas na zadnjem ovogodišnjem druženju s novinarima odgovarajući na pitanje kako komentira prvih šest mjeseci vođenja grada kako je mislio da će učiniti mnogo više, no nije mogao zbog Zakona o službenicima i namještenicima koji, smatra, treba mijenjati.

Osobno mislim da se taj zakon što prije treba promijeniti jer nema sustava nagrade i kazne. Zakon blokira rad gradskih uprava i državnih službi, dodao je splitski gradonačelnik.

Kako je rekao, umorilo ga je što je u proteklih šest mjeseci održano osam sjednica Gradskih vijeća, od kojih su dvije održane dva puta zbog dva prekida, što znači da je svaka 22 dana prosječno bila održana po jedna sjednica Gradskog vijeća.

"To je naporno za Gradsku upravu", rekao je gradonačelnik Baldasar. Dodao je kako se dio službenika u Banovini bavi samo odgovaranjem na pitanja, bilo građana ili gradskih vijećnika. Požalio se da je dio vijećnika liste Marijane Puljak postavio mnogobrojna vijećnička pitanja, zbog čega su službe preopterećene.

"Zaista bi se pojedini vijećnici trebali informirati i na druge načine, a ne da pitaju za sve detalje", rekao je gradonačelnik.

Najavio je i da će nezaposleni Splićani, njih 18 tisuća, od grada u dva puta dobiti ukupno 300 kuna u bonovima, prvih 150 kuna do kraja siječnja, a drugi dio u ožujku.

"To će nezaposlenima biti naš dar za Uskrs, no prije trebamo uvrditi tko je sve nezaposlen. Javnost će o svemu biti obaviještena na vrijeme, pa tako i za mjesto gdje će bonove moći preuzeti", rekao je gradonačelnik Baldasar.

Splićane i njihove goste sutra će na Badnjak točno u podne na Prokurativama u programu "Splitu s ljubavlju" dočekati 5000 porcija bakalara, koji i ove godine financira grad i Splitsko-dalmatinska županija, najavljeno je kod gradonačelnika.

Kako je rekao glavni kuhar Miro Bogdanović, za bakalar na brudet potrošit će se 220 kilograma bakalara i 700 kilograma krumpira, od čega će se skuhati 1200 litara toga blagdanskog jela.

Građanima će bakalar dijeliti gradski i županijski vijećnici te kuhari.

"Osim što su grad i županija financirali bakalar, splitski hoteli donirat će fritule. Ponosni smo što su se u ovu humanu akciju uključili svi hotelijeri u gradu", rekla je Alijana Vukšić iz Turističke zajednice grada Splita, dodajući da će građane na Prokurativama zabavljati klape.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙